Ha MÉGTÖBB RECEPTRE VÁGYSZ AKKOR MENJ FEL AZ ANDI KONYHÁJÁRA!!!!
Zsenge kukorica baconnal grillezve
Hozzávalók:
☺ 4 cső kukorica
☺ 16 szelet bacon
☺ 4 EK. Mustár
☺ 1 EK. Olaj
Előkészítés:
A kukoricát megtisztítjuk, és enyhén sós vízben, 1-2 zsenge levelével együtt kb. 20-30 percet fűzzünk.
Lecsepegtetjük, és hűlni hagyjuk.
Elkészítés:
Bohóc: tojásos szendvics
Hozzávalók:
☺ 10 szelet szendvicskenyér
☺ 10 dkg margarin
☺ 10 salátalevél
☺ 10 szelet gépsonka vagy pulykasonka
☺ 3 főtt tojás
☺ 1 kaliforniai paprika
Elkészítés:
1. A kenyeret háromszög alakúra vágjuk, majd megkenjük margarinnal. Mindegyikre 1-1 salátalevelet majd háromszögre hajtott/vágott sonkát fektetünk.
2. A főtt tojásokat felszeleteljük a paprikából 10 vékony csíkot és 10 kisebb korongot, formázunk, és ezekből kirakjuk a bohóc vidám arcát: a tojásból a szemet a paprikakorongból az orrot és a csíkokból a szájat.
Rák: sajtos zsemle
Hozzávalók:
☺ 10 magos zsemle
☺ 10 dkg margarin
☺ 10 salátalevél
☺ 10 szelet sovány sajt
☺ 10 kis sárgarépa a lábnak
☺ 10 szem kék szőlő
Elkészítés:
Cica: szalámis szendvics
Hozzávalók:
☺ 20 szelet barna szendvicskenyér
☺ 10 dkg margarin
☺ 10 szelet szalámi
☺ 20 szelet kígyóuborka
☺ 5 szem retek
☺ 5 szelet gyárilag vagy géppel szelt sajt
☺ 2 kis szál sárgarépa
Elkészítés:
1. A kenyérszeleteket megkenjük margarinnal és mindegyikra 1-1- szelt szalámit fektetünk.
2. Az uborkaszeletekből fület a felszeletelt retekből szemet a sajtból orrot-szájat készítünk. A cica bajszát gyufaszálvékony sárgarépacsíkokból helyezzük rá.
Pückler herceg fagylalttortája
Hozzávalók 12 személyre:
☺ 1 liter hideg habtejszín
☺ 80 g keserűcsokoládé
☺ 200g átszitált porcukor
☺ 125 g földieper vagy málna
☺ 8 evőkanál maraschino vagy sherry
☺ 1 kerek tortalap
☺ Díszítéshez: 30 g táblás csokoládé
☺ 12 tejszínes trüffel
Elkészítés:
1. A csokoládét összetörjük vízfürdőben, felolvasztjuk 25 g cukorral, összekeverjük, majd lehűtjük. A gyümölcsöket 100 g cukorral összeturmixoljuk és lehűtjük. A tortalapot a formába tesszük.
2. ¼ liter tejszínt kemény habbá verünk, összekeverjük a csokoládéval majd a tortalapra, kenjük, és rövid időre lefagyasztjuk.
3. ¼ liter tejszínt kemény habbá verünk, összekeverjük a gyümölcspürével a csokoládékrémre, kenjük rövid időre a fagyasztóba, tesszük.
4. ½ liter tejszínt kemény habbá verünk a maraschinoval vagy a sherryvel és 75 g cukorral, összekeverjük. 1/3 részét formázó zacskóba töltjük a maradék krémet a tortára, kenjük. A tortát 12 részre osztjuk és mindegyikre egy rózsadíszt, spriccelünk. Ezután a tortát lefagyasztjuk.
5. Tálalás előtt egy órával kivesszük a formából, és a hűtőszekrénybe tesszük. A csokoládéból késsel forgácsokat gyalulunk és röviddel a tálalás előtt a tortára, szórjuk. A trüfeleket a tejszínpöttyökre tesszük
Eperfagylalt gyümölccsel és csokoládéöntettel
Hozzávalók 4 személyre:
☺ ½ liter tej
☺ ½ csomag csokoládés pudingpor
☺ 1 ½ evőkanál cukor
☺ 4 érett őszibarack 500g eperfagylalt 40 g mandula
Elkészítés:
1. Négy evőkanál tejet elkeverünk a cukorral és a pudingporral. A maradék tejet felmelegítjük, levesszük a tűzről a pudingporral, összekeverjük és felfőzzük úgy, hogy közben néha megkeverjük. Ezután lehűtjük.
2. Az őszibarackot rövid időre forró vízbe mártjuk, majd meghámozzuk, félbevágjuk, és négybe vágjuk.
3. Az eperfagylaltot kelyhekbe adagoljuk. A hideg csokoládéöntetet ráöntjük mandulalevelekkel, és őszibarackkal díszítjük. Azonnal tálaljuk.
Sajtos perec / Zitta, Nlc
40 dkg liszt, 25 dkg margarin, 1 cs. sütőpor, 2 teáskanál só, 20 dkg reszelt sajt + a tetejére, kb. 3 ek. tejföl
Elkészítés : A hozzávalókat gyúrjuk össze annyi tejföllel, hogy nyújtható, de ne túl lágy tésztát kapjunk. A tésztát nyújtsuk vékonyra ( kb. 4 - 5 mm, mivel sülés közben egy kicsit emelkedni fog ), szaggassuk ki perec szaggatóval, kenjük le tojássárgával ( nekem 2 db kellett ), szórjuk meg reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben, sütőpapíros tepsin, 180 fokon pár perc alatt süssük készre. Szinte csak addig kell sütni, míg egy kis színe lesz !
Természetesen füstölt sajttal is elkészíthető vagy akár keverve is sima sajttal.
Sokáig eláll!
Rántott sajt szalonna köntösben
Teljesen egyedi ötlet alapján készült, konkrét recept nincs hozzá, így csak egyszerűen leírom, hogyan készítettem.
A trappista sajtot kb. 5 * 5 cm-es kockákra vágtam ( vagy kb. akkorára mint a szalonna csíkunk szélessége ) és olyan vastagságúra amilyenre a sima rántott sajtot szoktam. Minden sajt kockához egy szalonna szeletet használtam fel. A szalonna szeletet középen elfeleztem és a sajt kockát mindkét oldaláról a két fél szalonna csíkkal befedtem.
A szokásos módon bepaníroztam, a széleket jól benyomkodtam, nehogy a sajt kifolyjon. A biztonság kedvéért duplán paníroztam.
Nagyon finom, pikáns ízt adott neki a szalonna. Ajánlom mindenkinek ezt az újdonságot, aki szereti a rántott sajtot!