Ez Csak CSAJ ZONA !!!!!!!! FIÚKNAK belépni TILOS!!! :)

CSak csaj

Ha MÉGTÖBB RECEPTRE VÁGYSZ AKKOR MENJ FEL AZ ANDI KONYHÁJÁRA!!!!

Zsenge kukorica baconnal grillezve            dsc00760.jpg


Hozzávalók:

☺           4 cső kukorica

☺           16 szelet bacon

☺           4 EK. Mustár

☺           1 EK. Olaj



Előkészítés:

A kukoricát megtisztítjuk, és enyhén sós vízben, 1-2 zsenge levelével együtt kb. 20-30 percet fűzzünk.

Lecsepegtetjük, és hűlni hagyjuk.

Elkészítés:

  1. A sütőt 180 C–fokra előmelegítjük. A kukoricacsövet négybe vágjuk. A baconszeleteket jól megkenjük a mustárral majd a kukoricacsövekre, tekerjük
  2. a tekercseket olajjal kikent tepsibe fektetjük és a sütőben kb. 30 perc alatt, megsütjük, közben többször megforgatjuk. Önmagában vagy ízlés szerint friss salátával fogyasztjuk. grillezett húsokhoz szenzációs kísérő is lehet.  



Bohóc: tojásos szendvics  dsc00757.jpg


Hozzávalók:

☺           10 szelet szendvicskenyér

☺           10 dkg margarin

☺           10 salátalevél

☺           10 szelet gépsonka vagy pulykasonka

☺           3 főtt tojás

☺           1 kaliforniai paprika


Elkészítés:

1.      A kenyeret háromszög alakúra vágjuk, majd megkenjük margarinnal. Mindegyikre 1-1 salátalevelet majd háromszögre hajtott/vágott sonkát fektetünk.

2.      A főtt tojásokat felszeleteljük a paprikából 10 vékony csíkot és 10 kisebb korongot, formázunk, és ezekből kirakjuk a bohóc vidám arcát: a tojásból a szemet a paprikakorongból az orrot és a csíkokból a szájat.



Rák: sajtos zsemle    dsc00758.jpg


Hozzávalók:

☺           10 magos zsemle

☺           10 dkg margarin

☺           10 salátalevél

☺           10 szelet sovány sajt

☺           10 kis sárgarépa a lábnak

☺           10 szem kék szőlő


Elkészítés:

  1. A zsemléket félbevágjuk mindkét felét margarinnal, megkenjük majd az alsó darabra, ráfektetjük a salátát és a sajtot.
  2. A répát megpoculjuk és rákonként hat az-az hatvan lábat faragunk belőlük. A szőlőszemeket megmossuk, leszárítjuk, félbevágjuk. A répaszeleteket a sajtszeletek alá becsúsztatjuk. A zsemlére rátesszük a felső felét és a fél szőlőket szemként, ráhelyezzük.



Cica: szalámis szendvics   dsc00759.jpg


Hozzávalók:

☺           20 szelet barna szendvicskenyér

☺           10 dkg margarin

☺           10 szelet szalámi

☺           20 szelet kígyóuborka

☺           5 szem retek

☺           5 szelet gyárilag vagy géppel szelt sajt

☺           2 kis szál sárgarépa


Elkészítés:

1.      A kenyérszeleteket megkenjük margarinnal és mindegyikra 1-1- szelt szalámit fektetünk.

2.      Az uborkaszeletekből fület a felszeletelt retekből szemet a sajtból orrot-szájat készítünk. A cica bajszát gyufaszálvékony sárgarépacsíkokból helyezzük rá.





Pückler herceg fagylalttortája


Hozzávalók 12 személyre:

☺           1 liter hideg habtejszín

☺           80 g keserűcsokoládé

☺           200g átszitált porcukor

☺           125 g földieper vagy málna

☺           8 evőkanál maraschino vagy sherry

☺           1 kerek tortalap

☺           Díszítéshez: 30 g táblás csokoládé

☺           12 tejszínes trüffel


Elkészítés:

1.      A csokoládét összetörjük vízfürdőben, felolvasztjuk 25 g cukorral, összekeverjük, majd lehűtjük. A gyümölcsöket 100 g cukorral összeturmixoljuk és lehűtjük. A tortalapot a formába tesszük.

2.      ¼  liter tejszínt kemény habbá verünk, összekeverjük a csokoládéval majd a tortalapra, kenjük, és rövid időre lefagyasztjuk.

3.      ¼  liter tejszínt kemény habbá verünk, összekeverjük a gyümölcspürével a csokoládékrémre, kenjük rövid időre a fagyasztóba, tesszük.

4.      ½ liter tejszínt kemény habbá verünk a maraschinoval vagy a sherryvel és 75 g cukorral, összekeverjük. 1/3 részét formázó zacskóba töltjük a maradék krémet a tortára, kenjük. A tortát 12 részre osztjuk és mindegyikre egy rózsadíszt, spriccelünk. Ezután a tortát lefagyasztjuk.

5.      Tálalás előtt egy órával kivesszük a formából, és a hűtőszekrénybe tesszük. A csokoládéból késsel forgácsokat gyalulunk és röviddel a tálalás előtt a tortára, szórjuk. A trüfeleket a tejszínpöttyökre tesszük

 



Eperfagylalt gyümölccsel és csokoládéöntettel


Hozzávalók 4 személyre:

☺           ½  liter tej

☺           ½ csomag csokoládés pudingpor

☺           1 ½ evőkanál cukor

☺           4 érett őszibarack 500g eperfagylalt 40 g mandula


Elkészítés:

1.      Négy evőkanál tejet elkeverünk a cukorral és a pudingporral. A maradék tejet felmelegítjük, levesszük a tűzről a pudingporral, összekeverjük és felfőzzük úgy, hogy közben néha megkeverjük. Ezután lehűtjük.

2.      Az őszibarackot rövid időre forró vízbe mártjuk, majd meghámozzuk, félbevágjuk, és négybe vágjuk.

3.      Az eperfagylaltot kelyhekbe adagoljuk. A hideg csokoládéöntetet ráöntjük mandulalevelekkel, és őszibarackkal díszítjük. Azonnal tálaljuk.





Sajtos perec / Zitta, Nlc

40 dkg liszt, 25 dkg margarin, 1 cs. sütőpor, 2 teáskanál só, 20 dkg reszelt sajt + a tetejére, kb. 3 ek. tejföl

Elkészítés : A hozzávalókat gyúrjuk össze annyi tejföllel, hogy nyújtható, de ne túl lágy tésztát kapjunk. A tésztát nyújtsuk vékonyra ( kb. 4 - 5  mm, mivel sülés közben egy kicsit emelkedni fog ), szaggassuk ki perec szaggatóval, kenjük le tojássárgával ( nekem 2 db kellett ), szórjuk meg reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben, sütőpapíros tepsin, 180 fokon pár perc alatt süssük készre. Szinte csak addig kell sütni, míg egy kis színe lesz !

Természetesen füstölt sajttal is elkészíthető vagy akár keverve is sima sajttal.

Sokáig eláll! 






Rántott sajt szalonna köntösben

 

Teljesen egyedi ötlet alapján készült, konkrét recept nincs hozzá, így csak egyszerűen leírom, hogyan készítettem.

A trappista sajtot kb. 5 * 5 cm-es kockákra vágtam ( vagy kb. akkorára mint a szalonna csíkunk szélessége ) és  olyan vastagságúra amilyenre a sima rántott sajtot szoktam. Minden sajt kockához egy szalonna szeletet használtam fel. A szalonna szeletet középen elfeleztem és a sajt kockát mindkét oldaláról a két fél szalonna csíkkal befedtem.

A szokásos módon bepaníroztam, a széleket jól benyomkodtam, nehogy a sajt kifolyjon. A biztonság kedvéért duplán paníroztam.

 

Nagyon finom, pikáns ízt adott neki a szalonna. Ajánlom mindenkinek ezt az újdonságot, aki szereti a rántott sajtot!


dsanf.jpg







Weblap látogatottság számláló:

Mai: 9
Tegnapi: 44
Heti: 188
Havi: 930
Össz.: 194 296

Látogatottság növelés
Oldal: Receptek
Ez Csak CSAJ ZONA !!!!!!!! FIÚKNAK belépni TILOS!!! :) - © 2008 - 2024 - csajzona.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen adja a tárhelyet, és minden szolgáltatása a jövőben is ingyen ...

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »